Odwrócone ciasto z plasterkami cytryny i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na połówki. Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier i mieszamy. Tortownicę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką. Na dno wylewamy margarynę, wykładamy cytrynę i truskawki.
Odstawiamy.
2.Do miski wrzucamy margarynę, miksujemy około 5 minut. Dodajemy partiami cukier, stale miksując. Gdy margaryna ma jaśniejszy kolor, dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Wsypujemy łyżeczkę proszku i skórkę z cytryny. Mieszamy.
Mąkę przesiewamy, dodajemy na przemian z mlekiem masy z margaryny. Miksujemy do połączenia składników. ciasto wylewamy na owoce, pieczemy około 40 minut w temp. 180stopni.
Smacznego :o)
Komentarze