Odwrócone ciasto z ananasem i winogronem

0 (0 ocen)

Szybkie, proste i przepyszne ciacho, zapraszam:)

Składniki:

  • 7 plastrów ananasa z puszki
    2-3 łyżki winogrona polskiego
    3 łyżki cukru
    1 łyżka masła
    200 g mąki
    100 g cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    8 łyżek soku z ananasa
    8 łyżek mleka
    180 g miękkiej margaryny tortowej
    Tortownica 22 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Wina Ciasto

Odwrócone ciasto z ananasem i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19fy5yq 1. Dno tortownicy wysmarować masłem i wysypać cukrem.
  • image-0w30hac 2. Ułożyć plastry ananasa. W środek i w puste miejsca wcisnąć winogrono. Odstawić na bok.
  • image-1893vyr 3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier. Do drugiej miski przełożyć margarynę i utrzeć mikserem na puszysty krem. Następnie dodawać po jednym jajku i cały czas miksować, dodać sok z ananasa. Partiami na przemian z mlekiem dodawać suche składniki i cały czas mieszać mikserem.
  • 4. Gotowe ciasto wylać na ananasa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30-40 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Wyjąć z formy, nakryć talerzem i szybkim ruchem wyłożyć na talerz. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować