Odrywane bułki z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać cukier oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Masło roztopić i ostudzić. Mąkę przesypać do miski, dodać zaczyn, sól, jajko, roztopione masło, ciepłe mleko i zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na długi prostokąt. Ciasto posmarować pesto, posypać serem i zwinąć w rulon zaczynać od dłuższego boku. Rulon pokroić na 13 – 16 mniejszych, równych kawałków i przełożyć je do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 – 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Komentarze