Odrywane bułki z pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i aromatyczne bułki. Proste i szybkie do przygotowania.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    mąka 3 szk,
    drożdże 30 g,
    mleko ok. 1 szk,
    masło 100 g,
    jajko 1 szt,
    sól 1 łyżeczka,
    cukier 1 łyżeczka,
    Nadzienie:
    pesto zielone 100 g,
    starty ser żółty 3 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przekąski

Odrywane bułki z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać cukier oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Masło roztopić i ostudzić. Mąkę przesypać do miski, dodać zaczyn, sól, jajko, roztopione masło, ciepłe mleko i zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na długi prostokąt. Ciasto posmarować pesto, posypać serem i zwinąć w rulon zaczynać od dłuższego boku. Rulon pokroić na 13 – 16 mniejszych, równych kawałków i przełożyć je do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 – 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować