1.Biszkopt:
jajka ubić z cukrem, przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem, zmiksować. Dwie łyżki ciasta odłożyć, wymieszać z kakao. Białe ciasto wylać na blaszkę 25x25cm. Z ciemnej masy wylać łyżeczką "łatki" na cieście. Biszkopt piec w 145*C przez 20-25min. Wystudzić, przekroić na pół.
2.Krem:
krem ubić z mlekiem. Osobno utrzeć miękkie masło. Połączyć krem z masłem. Podzielić na 3 części - dwie równe większe i jedną mniejszą.
3.Mus:
truskawki zmiksować. Żelatynę i galaretkę rozpuścić we wrzątku, ostudzić, odstawić do tężenia. Tężejącą galaretkę połączyć z truskawkami.
4.Biszkopt dowolnie nasączyć, wyłożyć część kremu, wyrównać, wylać mus, odstawić do stężenia. Wyłożyć drugą część kremu, przykryć biszkoptem - ten nasączyć, posmarować resztą kremu. Wierzch posypać startymi na tarce czekoladami. Schłodzić
Komentarze