Odchudzający kapuśniak z chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę dzielimy na cztery części i z jednej wycinamy głąb. Następnie szatkujemy na drobne paseczki i wrzucamy do garnka.
Marchewkę oraz rzepę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach wprost do garnka.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną chilli, liście laurowe oraz 100 gram kaszy orkiszowej.
Całość zalewamy bulionem i wstawiamy na średni płomień.
Po godzinie, na suchej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę wraz z cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, czosnek niedźwiedzi oraz cztery łyżki jogurtu greckiego. Po wymieszaniu dodajemy do gotującej się zupy.
Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy i dodajemy do kapuśniaku.
Gotujemy jeszcze przez trzydzieści minut.
Pod koniec doprawiamy pieprzem, przyprawą do potraw z kapusty oraz w razie konieczności - solą.
Komentarze