Ocet winny z kwiatem róży

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Dzika róża to nie tylko soki, dżemy, czy płatki w cukrze -ten ocet o pięknym kolorze i zapachu dzikiej róży, jest idealny do lekkich dresingów . Nie sposób nie pokochać sałatek o takim zapachu

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1l octu winnego
    2 szklanki płatków dzikiej róży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ocet winny z kwiatem róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoika wsypujemy umyte płatki kwiatów, całość zalewamy octem winnym - zostawiamy w w szafce lub w ciemnym miejscu na 7 dni.
  • 2. Po 7 dniach przecedzamy ocet, który powinien przybrać różową barwę - po przecedzeniu można używać do sałatek

Porady

-ja wykorzystałam biały ocet winny, ale różowy ocet winny będzie miał intensywniejszą barwę i równie piękny aromat, podobnie można aromatyzować ocet jabłkowy *porcja na mała buteleczkę;250 ml octu winnego,1/2 szklanki płatków dzikiej róży

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzika róża Kwiaty jadalne Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować