Ocet nektarynkowy

  • wyświetlono: 39 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kupiłam ocet winny i okazało się, że jest bardzo ostry. Postanowiłam go troszkę ,, poprawić ,, , czyli złagodzić. Udało się.

ewaeu
  • 20 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

•250 ml octu winnego bardzo ostrego
•250 ml wody
•nektarynka
•plasterek limonki
•łyżka miodu wielokwiatowego

Sposób przygotowania przepisu:

Ocet nektarynkowy

  • 1. Ocet winny przelać do rondelka i dodać wodę. Nektarynkę i limonkę umyć, osuszyć.

    Nektarynkę pokroić w plasterki i dodać do octu.

    Ukroić plasterek limonki i też dodać do rondelka. Pogotować kilka minut.

    Wystudzić i dodać łyżkę miodu. Przecedzić i wlać do buteleczek.

    Taki ocet ma bogate zastosowanie w kuchni np. do sosów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

ocetocet nektarynkowy
 

Komentarze