Ocet malinowy

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ocet malinowy jest doskonałym dodatkiem do sałat, dressingów i marynat. Ocet owocowy można przygotować z malin, truskawek, jeżyn, czarnych porzeczek. Owoce nadają kolor i aromatyzują ocet.

  • 5 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki malin
    ocet jabłkowy lub ocet z białego wina - octu użyć tyle, aby zakrył maliny i wypełnił słoik
    1 płaska łyżka cukru
    słoik o pojemności 300 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ocet malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny wymieszać z cukrem, przełożyć do słoika i zalać octem. Ocet musi zakrywać maliny.
    Słoik lekko zakręcić i pozostawić na tydzień w ciemnym miejscu.
    Po tym czasie, gdy ocet zabarwi się na malinowo, zlać go do butelki, odcedzając owoce.
    Ocet trzeba przechowywać ciemnym miejscu lub ciemnej butelce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować