Ocean przyjemności

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Lazurowy kolor oceanu a w nim zatopione pyszne jeżynki :)

  • 6 godz.

Składniki:

  • Góra: galaretka Winiary Blue Curacao + kilka mrożonych jeżyn

    Środek: śmietana kremówka (200 ml) + rozpuszczone 2 łyżki żelatyny Winiary

    Dół: Herbatniki – około 200 g, krem czekoladowy

Ocean przyjemności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Góra: Przygotowujemy galaretkę Winiary Blue Curacao 1/3 formy i dodajemy kilka mrożonych jeżyn, odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

    Środek: Ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę (200 ml) i dodajemy rozpuszczone 2 łyżki żelatyny Winiary
    dolewamy do formy na 2/3 wysokości - odstawiamy na 2-3 godziny

    Dół: Herbatniki – około 200 g, kruszymy i mieszamy z kremem czekoladowym

Porady

Im więcej warstw tym efektowniej :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy