Obłoki z kurczaka z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Osuszamy przez około godzinę na papierowym ręczniku i smażymy partiami na głębokiej patelni teflonowej z rozgrzanym olejem (olej musi zakrywać frytki), przez około 10-15 minut, aż będą złociste.
2.Pierś z kurczaka dzielimy na 4 kotlety i delikatnie je rozbijamy płaskim tłuczkiem (tak żeby kotlety były dosyć grube)
3.Kotlety posypujemy czosnkiem granulowanym, słodką papryką i majerankiem i odstawiamy na około 15 minut.
4.Jajka rozkłócamy z vegetą. Kotlety panierujemy dwukrotnie (jajko, bułka tarta, znów jajko i bułka tarta)
5.Smażymy na głębokim tłuszczu po 6 minut z każdej strony.
Komentarze