Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z niedzielnego rosołu. Przygotowując takie danie nic się nie marnuje.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z rosołu z wiejskiego kurczaka (mięso obrane od kości z piersi i udek)
    2 - 3 młode cebulki
    2 łyżki masła
    sól morska
    papryka słodka
    papryka ostra
    czosnek granulowany
    szczypta szafranu
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane mięso z kurczaka kroję w kostkę.
    Na maśle podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaję mięso. Całość posypuję przyprawami. Podsmażam, aż mięso się ładnie przyrumieni.
    Tak przygotowane danie z resztek podaję z surówką z warzyw.
    Takie mięso również świetnie smakuje podane w domowym chlebku pita.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować