Obiad prosto z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę i boczek kroimy w małą kosteczkę, wytapiamy na GŁĘBOKIEJ PATELNI jeżeli tłuszczu mamy za mało dolewamy odrobinę oleju. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę dokładamy do smażącej się kiełbasy i podsmażamy do momentu, aż cebula będzie miękka. Gdy wszystko już mamy dokładnie usmażone dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy ziołami i czosnkiem na końcu wsypujemy kukurydzę, wszystko dokładnie mieszamy i zestawiamy z ognia.
2.Mleko, wodę, jajka, mąkę, sól, olej i sodę mieszamy dokładnie na jednolite ciasto tak aby nie było grudek. Rozgrzewamy PATELNIĘ DO NALEŚNIKÓW i smażymy cienkie naleśniki.
3.Naleśniki przekładamy naszym farszem, zwijając je w koperty albo rulonik. Układamy na blaszce posypujemy startym żółtym serem i czerwoną papryką. Zapiekamy w temperaturze 150 stopni przez 15 minut.
Komentarze