Kluski z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 8 min

Syte i pyszne-polecam

  • 1 godz. 8 min

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    skrobia ziemniaczana
    sól


    250 gram mięsa wieprzowego
    duża cebula
    1 jajko
    sól,pieprz
    kasza manna około 3 łyżki
    mąka pszenna
    tłuszcz do smażenia

    20dg pieczarek
    małe cebula,
    1łyzka śmietany
    bazylia,vegeta pieprz
    2łyżki mąki pszennje

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w soli. Studzimy i mielimy dokładnie.1/4 częśc odładamy na bok i dodajemy właśnie tyle mąki ziemniaczanej.Dodajemy z powrotem zmielone ziemniaki i gnieciemy ciasto. Ciasto kroimy na male części,formujemy kulki,lekko spłąszczamy i robimy dziurkę(nie na wylot).
    Gotujemy w wrzatku az do wypłynięcia.

    Mięso i pół cebuli mielimy,dodajemy jajko,sól,pieprz i kasze manna.Wyrabiamy masę na pulpeciki. Zmoczonymi w wodzie rękoma wyrabiamy małe kuleczki ,obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony.
    Pieczarki dokłądnie myjemy i kroimy na małe kawałki. Gotujemy w wodzie razem z pulpecikami i pokrojoną w kostke cebulą około 20minut. Dodajemy vegetę,pieprz ,śmietanę sparzoną wrzątkiem i mąkę rozmieszaną w zimnej wodzie.Na koniec dodajemy listki bazyli.
    Podajemy z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować