Deserki są bardzo smaczne i miłe w przygotowaniu. Czas przygotowania jest naprawdę krótki. Świetnie nadają się gdy mamy gości i chcemy dać im coś na słodko. Z pojedynczych opakowań kupionych na przygotowanie deserków uzyskujemy 10 pucharków.
20 min
Składniki:
1. Zagęszczone mleko w tubce np. smak kakaowy lub karmelowy
2. Biszkopty
3. Krem czekoladowy np. Gellwe do tortów
4. Mleko 3,2% (300ml)
5. Śmietana 36%
6. Likier np. o smaku advocaat
7. Migdały lub orzechy
8. Owoce np. ananas, maliny, truskawki
Nutka fantazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Na samym dole pucharków wyciskamy niewielką ilość zagęszczonego mleka w tubce.
2. Nasączamy biszkopty likierem i układamy jednego na sam spód by przykryć zagęszczone mleko. Odrobinę likieru można polać jeszcze na biszkopta.
3. Ubijamy śmietanę na sztywno i wsypujemy do niej pokrojone owoce.
4. Do kremu w proszku dodajemy mleko i miksujemy do uzyskania puszystej masy.
5. Siekamy migdały lub orzechy i wsypujemy do kremu.
6. Na ułożonym w pucharku wcześniej biszkopcie układamy bitą śmietanę.
7. Na bitej śmietanie kładziemy warstwę nasączonych biszkoptów. Też możemy odrobinę polać likierem.
8. Na warstwie z biszkoptów układamy czekoladowy krem.
9. Na górze możemy dekorować jak chcemy np. posypać wiórkami lub tartą czekoladą bądź przystroić owocami.
Komentarze