Nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów

4.5 (170 ocen)

  • 35 min

Przepyszne jako przystawka. Mogą też posłużyć do obiadu z ziemniaczkami i sosem pieczarkowym. Pyszota!

  • 35 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

    Ciasto:
    100 ml mąki pszennej
    100 ml mleka

    Panierka:
    Garść pokruszonych płatków kukurydzianych
    Garść bułki tartej
    2 garści pokruszonych płatków migdałowych

    Sól, pieprz, ostra papryka
    Gałka muszkatołowa
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Nuggetsy Przystawki

Nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą pierś kroję w większą kostkę, przyprawiam.
    Wyrabiam ciasto, ma być lekko gęstsze niż na naleśniki.
    W oddzielnej miseczce mieszam składniki na panierkę.

    Moczę kawałki kurczaka w cieście i obtaczam w panierce. Smażę w rondelku na głębokim tłuszczu do zarumienienia, około 5-6 min z każdej strony.

    Pamiętaj, możesz sprawdzić krojąc jeden na pół. Surowe nie są polecane:)
    Usmażone odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym czy pieczarkowym.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować