nuggetsy rybne

4.5 (176 ocen)

  • 4 godz.

alternatywa dla nuggetsów z kurczaka dzieci też je polubią:)

  • 4 godz.

Składniki:

  • 3 rybne filety(mogą być mrożone),
    szklanka bułki tartej,
    ząbek czosnku lub 2 - jak ktoś lubi intensywniejszy smak,
    1łyyżka posiekanego koperku,
    1łyżka oregano,
    papryczka chilli,
    szklanka oleju,
    jajko,
    sól,
    łyżeczka papryki w proszku,
    2-2,5łyżki sera startego na najmniejszych oczkach
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ser

Nuggetsy rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. filety pociąć w paski,do oleju dodać pokrojoną papryczkę i wyciśnięty czosnek tak przygotowaną marynatą zalać rybę i włożyć na noc do lodówki jeśli nie ma się czasu wystarczą 4-5godz.
  • 2. przed wyjęciem ryby z lodówki zrobić panierkę: wymieszać bułkę tartą,koperek,oregano,paprykę w proszku i ser
  • 3. po upłynięciu czasu wyjąć rybę z marynaty,zanurzyć w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli,obtoczyć w panierce i smażyć na złoto brązowy kolor

Porady

do naggetsów można zrobić prosty sos:pół startego ogórka,pół lub ćwierć wyciśniętego ząbka czosnku,garść posiekanego koperku,jogurt,pieprz i sól do smaku wszystko wymieszać i gotowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Koper Ryby Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować