REKLAMA

Nototenia w tymianku, pieczona dynia hokkaido i karmelizowana brukselka

wyświetlono: 321 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

rybka nigdy nie jest zła

opublikowany: 19.11.2014
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • 4 tuszki Nototenii
    tymianek
    cytryna
    oliwa
    sól
    pieprz
    szczypta mięty
    1 dynia hokkaido
    300 g brukselki
    4-5 łyżek cukru
    3-4 łyżki nalewki wiśniowej lub innej

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1.

    Ryby umyć, skroić sokiem z cytryny, oliwą , posypać przyprawami i odstawić na ok godzinę.

    Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody , ok 1/4 szkl.
    Dynię umyć, przekroić na 4 części, nasmarować oliwą, posolić i ułożyć w drugim naczyniu.
    Wstawić ryby i dynię do piekarnika nagrzanego ok 180 st na ok 40 min.
    Brukselkę oczyścić, opłukać , zalać wodą w małym garnku i ugotować, ok 10 min.
    Odcedzić i odstawić do momentu kiedy ryba i dynia upieką się.
    Na patelnię wsypać cukier, podlać nalewką i kiedy zacznie się gotować włożyć brukselkę (można przekroić na pół) Gotować kilka minut aż płyn odparuje a brukselka będzie otoczona karmelem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: edytaha edytaha

Pieczona dynia hokkaido

Pyszna, szybka i zdrowa przekąska. Z upieczonej dyni można przygotować wspaniałą zupę krem.

kategoria: Przystawki opublikowany: 13.11.2015 | wyświetlono: 5300 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1
Dodane przez: luna19 luna19

Udko z piekarnika, pieczona dynia hokkaido i karmelizowana brukselka

pyszne soczyste udko

kategoria: Dania główne opublikowany: 19.11.2014 | wyświetlono: 393 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Karmelizowana brukselka

Tak przygotowana brukselka jest niesamowitym dodatkiem do dania głównego, jednak sama w sobie powala na łopatki.

kategoria: Dodatki opublikowany: 03.03.2018 | wyświetlono: 650 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE