Nototenia w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna rybka o orzechowej nutce idealnie się sprawdzi na świątecznym stole

  • 40 min

Składniki:

  • 4 -5 sztuk tuszki nototeni
    1-2 jajka
    100 g mielonych orzechów włoskich
    100 g bułki tartej
    pieprz cytrynowy do smaku
    przyprawa do ryb do smaku
    sól do smaku
    mąka pszenna do panierowania
    olej do smażenia

Nototenia w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • oprószamy ziołami tuszki 1. Tuszki myjemy jeśli sa mrożone rozmrażamy i osuszamy nacieramy pieprzem cytrynowym i przyprawa do ryb ewentualnie szczyptą soli choć nie ma potrzeby bo przyprawa do ryby zawiera w sobie sól,nastepnie obtaczamy w mące pszennej i kolejno w rozkłóconym jajku. Bułkę tartą wymieszać równomiernie z mielonymi orzechami włoskimi i panierować rybę ,smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.Podawać gorące z ziemniakmi i surówką z kiszonej kapusty.

Komentarze

Podobne przepisy