Pyszna rybka o orzechowej nutce idealnie się sprawdzi na świątecznym stole
40 min
Składniki:
4 -5 sztuk tuszki nototeni
1-2 jajka
100 g mielonych orzechów włoskich
100 g bułki tartej
pieprz cytrynowy do smaku
przyprawa do ryb do smaku
sól do smaku
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia
Nototenia w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuszki myjemy jeśli sa mrożone rozmrażamy i osuszamy nacieramy pieprzem cytrynowym i przyprawa do ryb ewentualnie szczyptą soli choć nie ma potrzeby bo przyprawa do ryby zawiera w sobie sól,nastepnie obtaczamy w mące pszennej i kolejno w rozkłóconym jajku. Bułkę tartą wymieszać równomiernie z mielonymi orzechami włoskimi i panierować rybę ,smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.Podawać gorące z ziemniakmi i surówką z kiszonej kapusty.
Komentarze