Nocne drożdżowe bez wyrabiania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wieczorem włożyć składniki w kolejności do miski j\w przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki,rano wyjąć miskę z lodówki pozostawić na blacie do ogrzania,pół godz.do godz.następnie wsypać przesianą przez sitko mąkę i dać szczyptę soli,całość wymieszać łyżką,ciasto będzie dość luźne i lepkie takie ma być,przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić,przygotować w tym czasie kruszonkę,wszystkie składniki wrzucić do miski i wyrabiać ręką,aż powstaną okruszki-kruszonka.
Na ciasto wyłożyć ulubione owoce,posypać kruszonką
2.i wstawić to ważne do zimnego piekarnika,nastawić piekarnik na 170 C i piec ok.godz.
3.Gotowe posypać cukrem pudrem.
Zdjęcia nie są najlepsze,bo były robione dosłownie na gorąco ;-)
Porady
Drożdżówkę można również nastawić z rana i wieczorem upiec,można użyć dowolnych ulubionych owoców,bez owoców jest równie smaczna ;-)
Komentarze