Nocna owsianka z jabłkiem, żurawiną i chia

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna owsianka na mleku kokosowym z jabłkiem i suszoną żurawiną. Wystarczy tylko połączyć składniki, wstawić na noc do lodówki, a rano można cieszyć się pysznym i pożywnym śniadaniem.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 8-9 łyżek płatków owsianych
    2) 400 g mleka kokosowego
    3) jabłko
    4) 2 łyżki nasion chia
    5) 1-2 łyżki płynnego miodu
    6) 120 ml jogurtu naturalnego

    Dodatkowo:
    1) 3 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
    2) 2 łyżki suszonej żurawiny
    3) łyżka masła
    4) łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka

Nocna owsianka z jabłkiem, żurawiną i chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Płatki owsiane wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy nasiona chia, starte jabłko, 1 lub 2 łyżki miodu i suszoną żurawinę i wszystko mieszamy. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.
  • 3. Na patelni roztapiamy masło z miodem i dodajemy orzechy i suszoną żurawinę. Mieszamy aż orzechy i żurawiną będą całe oblepione masa miodowo-maślaną.
  • 4. Gdy chcemy już zjeść naszą owsiankę (czyli po 8-12 godzinach) dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Wierzch dekorujemy karmelizowanymi orzechami z żurawiną i plasterkami jabłka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować