Pyszna owsianka na mleku kokosowym z jabłkiem i suszoną żurawiną. Wystarczy tylko połączyć składniki, wstawić na noc do lodówki, a rano można cieszyć się pysznym i pożywnym śniadaniem.
Nocna owsianka z jabłkiem, żurawiną i chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.
2.Płatki owsiane wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy nasiona chia, starte jabłko, 1 lub 2 łyżki miodu i suszoną żurawinę i wszystko mieszamy. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc.
3.Na patelni roztapiamy masło z miodem i dodajemy orzechy i suszoną żurawinę. Mieszamy aż orzechy i żurawiną będą całe oblepione masa miodowo-maślaną.
4.Gdy chcemy już zjeść naszą owsiankę (czyli po 8-12 godzinach) dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Wierzch dekorujemy karmelizowanymi orzechami z żurawiną i plasterkami jabłka.
Komentarze