Niskokaloryczny gulasz z polędwicy wieprzowej z kaszą.

0 (0 ocen)

Gulasz z polędwicy to lekki, zdrowy i pożywny obiad.

Składniki:


  • 0,5-1 polędwiczka wieprzowa
    oliwa z oliwek
    papryka ostra
    pieprz
    sól
    majeranek
    50-100g kaszy gryczanej
    woda

Niskokaloryczny gulasz z polędwicy wieprzowej z kaszą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę umyć pokroić w kostkę i włożyć na patelnię dosłownie z kropelką oliwy. (ja robiłam gulasz dla jednej osoby, wiec wykorzystałam pół polędwiczki). Przyprawić. Gdy się zacznie przypiekać podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, wyłożyć na talerz i nałożyć na nią gulasz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy