Niewegetariański pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smakuje dobrze na ciepło i na zimno.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki utartej cukinii
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 szkl. bułki tartej
    4 jajka
    pół szklanki oleju
    0,5 kg mięsa mielonego
    3 cebule
    sól, pieprz, wegeta, majeranek
    przyprawa do gyrosa

Niewegetariański pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i wymieszać z resztą składników. Doprawić do smaku. Foremki wysmarować i wysypać bułką tartą. Masę wyłożyć do foremek. Posypać wierzch przyprawą do gyrosa. Piec około 1 godz. w 180 stopniach. Na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy