Nietypowy 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE
Proszki budyniowe wymieszać z 250 ml mleka oraz cukrem. Resztę mleka zagotować,wlewać mleko z budyniem cały czas mieszając. Gdy masa będzie gładka i gęsta, odstawiamy na bok.
Dno formy o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć 1/3 herbatników, na nie wykładamy jeszcze ciepły budyń, rozsmarować, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Na nie rozsmarowujemy warstwę masy kajmakowej. Przykrywamy herbatnikami. Kremówki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Dodajemy do ubitej śmietany, miksujemy przez chwilę. Gdy masa zacznie tężeć wykładamy ją na herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje i kroi się następnego dnia
Porady
Do ciasta możemy użyć dowolnej galaretki i masy kajmakowej
Komentarze