DESER "LATO W PUCHARKU"

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niskokaloryczne, dietetyczne, pożywne i zdrowe danie, które może być zarówno ciekawym śniadaniem, jak i smacznym deserem. W środku zimy - dostarcza nam mnóstwa witamin, a wygląd i smak - przenoszą w tropiki :-)

  • 20 min

Składniki:

  • na jedną porcję:
    jogurt naturalny mały kubeczek
    łyżeczka miodu
    ok. 0,5 szklanki ulubionych płatków bez cukru (musli, płatki pszenne, otręby, płatki owsiane)
    ok. 3/4 szklanki pokrojonych w kostkę owoców (ja wybrałam: jabłko, gruszkę, kiwi, pomelo, pomarańczę) + ulubione owoce suszone (u mnie: rodzynki, śliwki, gruszki)

Deser "lato w pucharku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z miodem. W pucharku układamy: 2 łyżki jogurtu, warstwę płatków, warstwę owoców, jogurt, płatki, owoce - i tak do wyczerpania zapasów ;-)

Porady

Danie można posypać prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika lub dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy