NIEMIECKIE BUŁECZKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

BUŁECZKI SĄ SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU .TE NIEPOZORNE Z WYGLĄDU, BUŁECZKI O CHRUPIĄCEJ POWIERZCHNI POTRAFIĄ ZMIENIĆ NAJSKROMNIEJSZE ŚNIADANIE W NAJPRAWDZIWSZĄ UCZTĘ!

  • 60 min

Składniki:

  • 25 G DROŻDŻY
    500ML WODY
    1 ŁYŻKA OLEJU
    1ŁYŻECZKA SOLI
    1 ŁYŻECZKA CUKRU
    OK.720 G MĄKI PSZENNEJ
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Niemieckie bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WKRUSZYĆ DROŻDŻE DO MISKI. PODGRZAĆ WODĘ I OLEJ DO 37'C NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ PŁYNU POLAĆ DROŻDŻE I MIESZAĆ AŻ DO ROZPUSZCZENIA.

    DODAĆ RESZTĘ PŁYNU, CUKIER, SÓL I WIĘKSZOŚĆ MĄKI. TROCHĘ MĄKI ZOSTAWIĆ NA POTEM.

    WYROBIĆ CIASTO RĘCZNIE LUB MIKSEREM AŻ BĘDZIE ODCHODZIĆ OD MISKI. PRZYKRYĆ I ODSTAWIĆ NA 30 MIN. W TEMPERATURZE POKOJOWEJ.

    WYŁOŻYĆ CIASTO NA STOLNICĘ OPRÓSZONĄ MĄKĄ I ZAGNIEŚĆ Z RESZTĄ MĄKI. PODZIELIĆ NA 15 RÓWNYCH CZĘŚCI.

    UFORMOWAĆ 15 BUŁEK I UŁOŻYĆ NA WYŁOŻONEJ PAPIEREM BLASZE.

    PRZYKRYĆ I ODSTAWIĆ BUŁKI DO WYROŚNIĘCIA NA 30 MIN. NASTAWIĆ PIEKARNIK NA 200'C

    NACIĄĆ KAŻDĄ BUŁKĘ WZDŁUŻ.

    PIEC POŚRODKU PIEKARNIKA PRZEZ 12MIN. OSTUDZIĆ. :)

Porady

W TRAKCIE PIECZENIA MOŻEMY WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA FORMĘ Z WODĄ LUB SPRYSKAĆ BUŁECZKI POD KONIEC WODĄ. BĘDĄ WTEDY WYJĄTKOWO CHRUPIĄCE.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować