Pierś z kurczaka w śmietanowej panierce z surówką i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotowujemy surówkę. Kapustę i pora drobniutko siekamy. Pora i kapustę posypujemy solą i odstawiamy aż puszczą soki - odciskamy. Dodajemy marchew starta na grubych oczkach, majonez oraz przyprawy.dodajemy kilka kropli octu winnego. Całość mieszamy.
2.Przygotowujemy mięso: nacieramy przyprawami i lekko smarujemy śmietaną, odstawiamy na chwilę do lodówki.
3.Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie.
4.W czasie gdy ziemniaki się gotują, panierujemy w bułce tartej mięso i smażymy na złoto.
5.Ziemniaki odcedzamy, tłuczemy, posypujemy koperkiem i podajemy z surówką oraz mięsem.
Porady
Ziemniaki można okrasić tłuszczem ze smażenia mięsa
Komentarze