Niedojrzałe biszkopty na biszkopcie:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielamy białka od żółtek.Ubijamy na sztywno.Do żółtek dodajemy ocet, miksujemy.Następnie wsypujemy maki, proszek do pieczenia i wodę.Mieszamy.Na końcu wlewamy pianę z białek.Mieszamy.
Gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka.
Dzielimy na dwa i do jednego dodajemy kakao.Wlewamy na blachę,dużą.
Pieczemy biszkopt 30 min. w 180st.
Przygotowujemy krem tiramisu z taką ilością mleka, jaka podana jest na opakowaniu.
NA wystudzony i nasączony galaretką biszkopt smarujemy krem,następnie układamy namoczone w galaretce biszkopty, i zalewamy galaretką która nam została po namaczaniu biszkoptów.
Gdy stężeje, kroimy na kawałki tak, by jeno ciastko miała jeden biszkopt.
Komentarze