1.CIASTO: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać masło i wszystko nożem posiekać dodać cukier, żółtka śmietanę i ponownie wszystko połączyć i wyrobić ciasto i podzielić je na 2 części. Wysmarowaną blaszkę o wym 25x36 cm i wyłożoną papierem do pieczenia wylepić ciastem i upiec oddzielnie w temp 200 stopni przez 25 minut.
2.MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać i utrzeć na tarce, dodać cukier, galaretkę w proszku i usmażyć, a po wystudzeniu masy wyłożyć na upieczone 1 placek.
3.MASA ŚMIETANOWO-ORZECHOWA: Śmietanę lekko zagotować z mielonymi orzechami, dodać jajka, cukier i ostudzić. Utrzeć masło i wszystko razem ponownie dokładnie utrzeć. Gotową masę wyłożyć na jabłka przykryć drugim plackiem i wstawić do lodówki.
Komentarze