Niebieskie co nieco

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto nie tylko prezentuje się świetnie ale i smakuje znakomicie. Jest wielką bombą kaloryczną ale od czasu do czasu można zasmakować takiego rarytasu.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    6 paczek herbatników,
    puszka masy kajmakowej,
    krem karpatkowy w 5 minut,
    paczka biszkoptów,
    0,5 l kremówki
    3 niebieskie galaretki,
    3 łyżki cukru pudru.

Niebieskie co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej blasze wykładamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę kajmakową, przykrywamy herbatnikami. Ubić krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu, rozsmarować go na herbatnikach. Ułożyć na masę biszkopty. Między biszkopty wylać dwie mocno tężejące galaretki przygotowane w 1,5 szkl. wody. Na twardą galaretkę wyłożyć ubitą kremówkę z cukrem pudrem. Następnie wylać tężejącą galaretkę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Tak przygotowany placek wstawić do lodówki na ok. 1,5 h by się schłodził.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy