Niebiańsko czekoladowe muffiny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te muffiny są właśnie takie jakie być powinny – duże, zwarte, a jednocześnie wilgotne w środku i niebiańsko czekoladowe. Szczerze polecam ponieważ to muffiny ideały!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - ciemne kakao: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jaja klasy L: 2 sztuki
    - niesolone masło: 8 łyżek
    - jogurt naturalny: 1 szklanka
    - ekstrakt z wanilii: 1 łyżka
    - czekoladowe kropelki do zapiekania: 1.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Niebiańsko czekoladowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wyłóż foremkę do muffinów papilotami. Przesiej razem mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól. Wrzuć kropelki czekoladowe (dzięki temu czekolada nie opadnie na dno muffinków podczas pieczenia).
  • 2. Wymieszaj cukier, masło, jajka, jogurt i ekstrakt z wanilii do otrzymania jednolitej konsystencji. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj. Skończ mieszać jak mąka zniknie albo pozostanie trochę nierówności.
    Ciasto nie ma być równo wymieszane, ponieważ dzięki temu muffiny nie będą zbyt suche.
  • 3. Przy pomocy gałkownicy, nałóż ciasto do papilotek do samego ich rantu. Włóż blachę do piekarnika i zwiększ temperaturę do 200 stopni. Piecz przez 20 minut (albo kiedy wykałaczka włożona do muffina wyjdzie sucha).
    Smacznego.
  • 4. www.sandrabakesaparty.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować