Niebiańskie jajka

  • wyświetlono: 99 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jestem tegoroczną maturzystką. Bardzo lubię gotować, ale niestety nie mam na to czasu, gdyż mam nawał nauki. Dlatego przyrządzam szybkie, tanie i proste potrawy. Moi znajomi się nimi zajadają.

  • 15min

Składniki

12 jajek,
duży majonez,
mała śmietana 18%,
2 duże cebule,
sól,
pieprz,
papryka czerwona mielona.

Sposób przygotowania przepisu:

Niebiańskie jajka

  • 1. Włożyć d garnka jajka, nalać wody i od momentu zawrzenia wody gotować 10 minut.
  • 2. W między czasie obierz cebulę i posiekaj w małą kosteczkę.
  • 3. Do miseczki wybierz łyżką cały majonez ze słoiczka oraz wlej całą śmietanę. Dodaj troszkę soli i pieprzu. Wszystko wymieszaj tak by powstał aksamitny sos.
  • 4. Kiedy jajka się ugotują, ostudź je w zimnej wodzie.
  • 5. Następnie obierz jajka i przekrój je na pół. Poukładaj je na talerzu (żółtkiem w dół) i polej zrobionym wcześniej sosem. Następnie posyp całość posiekaną wcześniej cebulą. Posól, następnie dodaj pieprz i na koniec udekoruj czerwoną papryką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczylaJajkacebulamajonez

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane

Dodane przez: Magda0280

Jajka faszerowane

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

Faszerowane jajka

Dodane przez: dusiowa

Jajka faszerowane

Klasyczne faszerowane jajka nie...

Fioletowe jajka

Dodane przez: mysza75

Fioletowe jajka

Polecam zrobić fioletowe jajka...

Wiosenne jajka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wiosenne jajka.

Smaczne jajka,możemy je przygotować...

jajka faszerowane sardynkami

Dodane przez: ewaeu

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane sardynkami.

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...