Niby-pizza Kamili

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Doskonała na poranny posiłek. Zawsze się udaje.

  • 15 min

Składniki:

  • ● 3 łyżki mąki
    ● 2 jajka
    ● parówka
    ● ok. 6 plastrów wędliny
    ● ok. 10 dag startego żółtego sera
    ● pomidor
    ● kilka piórek szczypiorku
    ● zioła prowansalskie
    ● olej
    ● sól, pieprz
    ● keczup

Niby-pizza kamili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka mieszamy z mąką
    (ciasto powinno mieć konsystencję
    jak na naleśniki).
  • Niby-pizza Kamili 2. Parówkę i wędlinę
    kroimy w kostkę,
    a szczypiorek siekamy.
    Dodajemy do
    ciasta. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
    Mieszamy
  • 3. Ciasto wlewamy
    na rozgrzany
    na patelni olej.
    Smażymy z obu
    stron na złoto.
  • 4. Pomidora myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Układamy
    na placku. Posypujemy
    serem i ziołami. Smażymy
    pod przykryciem na małym
    ogniu, aż ser się roztopi. Podajemy
    na gorąco udekorowany
    keczupem.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy