Neleśniki z serem ricotta z musem malinowym i morelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy cukier, sól i wlewamy wodę i mleko. Wszystko miksujemy mikserem aż ciasto będzie gładkie.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Wlewamy ciasto i rozprowadzamy po całej patelni.
2.Środek:
Mieszamy w miseczce ser ricotta (ponieważ moim zdaniem sam był trochę mdły) dokładamy 4 łyżki sera białego oraz 2 łyżki śmietany i doprawiamy według uznania cukrem.
3.Musy malinowy i morelowy:
Owoce blenderujemy wraz z innymi składnikami na gładką masę. Polewamy nimi gotowe naleśniki.
Porady
Pozostały nie wykorzystany mus zamroziłam i wyszły idealne sorbety owocowe!
Takie musy można robić praktycznie z każdych owoców.
Komentarze