Necówka

4.46 (209 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

rolada z mięsa mielonego z polędwiczką

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    700 g karkówki
    1 cebula
    4 łyżki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    2 łyżeczki czerwonej papryki
    3 łyżeczki majeranku
    Szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.46 (209 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Necówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz 1 łyżeczką papryki i majeranku, oraz solą i pieprzem. Karkówkę mielimy razem z cebulą i 1 ząbkiem czosnku. Bułkę tartą moczymy w niewielkiej ilości wody. Zmieloną karkówkę łączymy z bułką tartą, jajkiem, 1 łyżeczką majeranku i pozostałą papryką. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy i wyrabiamy gładką masę. Mięso rozkładamy grubą warstwą na foli spożywczej, układamy na niej polędwiczkę i zawijamy. Roladę obsypujemy z wierzchu majerankiem, przekładamy na siatkę wędliniarską i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. W połowie czasu pieczenia roladę należy przewrócić na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować