nasze ulubione tosty

4.5 (151 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dwa rodzaje naszych ulubionych tostów. Jedne z patelni a drugie z opiekacza. Pycha!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tosty z patelni

    Składniki:
    chleb tostowy
    jajko
    2-3 plasterki szynki - najlepiej nam smakuje drobiowa
    ser
    sól, pieprz
    Tosty z opiekacza

    Składniki:
    chleb tostowy
    pieczarki pokrojone w plasterki
    mozarella
    szpinak (liście)
    pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Tosty

Nasze ulubione tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tosty 1. Patelnie posmarowaną tłuszczem rozgrzewamy. Jajko roztrzepujemy na talerzu z solą i pieprzem. W roztrzepanym jajku moczymy kromki chleba. Jedną kromkę kładziemy na rozgrzanej patelni, na to kładziemy ser, szynkę i znowu ser. Przykrywamy drugą kromką namoczoną w jajku. Smażymy na średnim ogniu z dwóch stron aż jajko się zetnie.
  • tosty 2. Opiekacz rozgrzewamy. Na kromce chleba układamy pieczarki, ser, szpinak oraz pomidora. Pieczemy kilka minut aż chlebek będzie ładnie przypieczony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować