Napoleonka na francuskim cieście

  • wyświetlono: 3362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Uproszczona wersja napoleonki.

ilka

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego

Składniki na krem:
1,5 szklanki mleka
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
1/2 szklanki cukru pudru + trochę do posypania wierzchu
250 g masła
2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Napoleonka na francuskim cieście

  • 1. Ciasto francuskie (jeśli mamy mrożone to najpierw należy go odmrozić) przekroić na dwie części i upiec dwa placki w temp. 220 stopni przez około 15- 20 minut. Z podanej ilości mleka przygotować budyń. Miękkie masło czyli w temp. pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce
    zimny budyń i na końcu sok z cytryny. Kremem przełożyć ostudzone ciasto francuskie. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycienapoleonka

Komentarze

Podobne przepisy

Francuskie jagodzianki

Dodane przez: Jaga85

Jagodzianki na cieście francuskim

Jagody najczęściej kojarzą nam...

Napoleonka

Dodane przez: peggi

Napoleonka

Pyszna Napoleonka z rewelacyjnym...

BRZOSKWINIE NA CIESCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: AMOREK

BRZOSKWINIE NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

SZYBKIE,TANIE ZNAKOMITE NA DESER,PODWIECZOREK...

Napoleonka

Dodane przez: anaid123

Napoleonka

Czy można sobie wyobrazić pyszniejszy...

Węgierki na cieście francuskim

Dodane przez: RedakcjaPP

Węgierki na cieście francuskim

Staram się tworzyć potrawy, które...

image-15ry5pj

Dodane przez: weronikas

Orzechowe na francuskim cieście

pyszne wilgotne orzechowe ciacho...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE