Napoleonka bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybkie ciasto

  • 30 min

Składniki:

  • duża paczka herbatników
    1 opakowanie kremu do karpatki
    1 puszka toffi
    0,5 l śmietanki 36%
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżka żelatyny

Napoleonka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie poukładać 1 warstwę herbatników.
    Przygotować masę karpatkową według przepisu na opakowaniu, wylać na herbatniki, przykryć drugą warstwą herbatnikow. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Toffi lekko podgrzać w kąpieli wodnej, rozłożyć na cieście, przykryć 3 warstwą herbatników. Ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać pod koniec rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę, rozłożyć na herbatnikach. Włożyć do lodówki na noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy