NAPOLEONKA

wyświetlono: 1664 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

Trochę inne ciasto, składa się z trzech placków.

opublikowany: 12.09.2013
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1/
    ciasto:
    -3 szklanki mąki
    -1 szklanka cukru
    -2 jajka
    -2 łyżeczki proszku do piecz.
    -1 cukier waniliowy
    -1 margaryna
    2/
    masa budyniowa:
    -1 biały budyń
    -1 szklanka mąki
    -4 żółtka
    -1 szklanka mleka
    3/
    to wszystko wymieszać.
    -4 szklanki mleka
    -1 szklanka cukru
    -1 cukier waniliowy
    4/
    -1 masło
Ocena:

(średnia 4.5 z 149 głosów)

Napoleonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Rozwałkować każdy i upiec trzy placki.(25x42) Piec w 175* 20 min.
  • 2. to wszystko wymieszać.
  • 3. zagotować mleko z cukrem,wlać wymieszaną mąkę z resztą i ugotować jak budyń.Ostudzić, od czasu do czasu mieszając.
  • 4. zmiksować masło, dodając po łyżce budyniu. Masę podzielić na dwie części. Przełożyć placki ciasta. Na górę posypać ,grubo cukrem pudrem.(przez sitko)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anaid123 anaid123

Napoleonka

Czy można sobie wyobrazić pyszniejszy deser?. Pyszna napoleonka jak za dobrych dawnych lat.

kategoria: Ciasta kremówka Desery napoleonka opublikowany: 22.01.2015 | wyświetlono: 6752 Książki kucharskie: 18 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE