Napchane bagiety

0 (0 ocen)

  • 30 min

Strzał w dziesiątkę na temat kanapek na gorąco :) Lekko chrupiąca bagietka z wypływającym aromatycznym wnętrzem..

  • 30 min

Składniki:

  • 1 długa bagietka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 pętko kiełbasy wędzonej
    Bloczek serka topionego Gouda 100 g


    Przyprawy:
    sól , pieprz , suszony koperek , słodka papryka

    Dodatkowo:
    Olej do smażenia,
    Do dekoracji kawałki kiełbasy , reszta farszu , kromki bagietki.

Napchane bagiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Do bagietek 1. Paprykę kroimy w kostkę dodajemy serek- " miażdżymy" blenderem na mniejsze kawałki.
    Kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju-dodajemy do masy.
    Bagietkę przekrawamy na pół , wydrążamy wnętrze , dodajemy do reszty składników wraz z przyprawami-wszystko dokładnie mieszamy.
  • bagietka 2. Farsz nakładamy do bagietek , wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 min by stały się delikatnie chrupiące a wnętrze lekko płynne.

Porady

Serek topiony możemy zastąpić serem żółtym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (411 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem