Nana Ice cream

0 (0 ocen)

  • 8 godz.
  • Dla 6 osób

Najzdrowsze lody świata. Dla każdego. Na diecie bezglutenowej. Dla wegetarian i wegan

  • 8 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 8 bananów
    1/2 szklanki wody
    szczypta soli
    1 łyżeczka miodu
    szczypta przyprawy korzennej
    1/4 dyni

Nana ice cream - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na części, usuwamy pestki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez 35 minut. Kiedy widelec można lekko wbić w dynię wtedy jest gotowa. Dynię miksujemy na gładki mus po wystudzeniu dyni.

    Jeżeli mus z dyni wyszedł zbyt rzadki odciskamy mus na gazie.

    Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry i wkładamy do zamrażalnika na 5 godzin.
    Następnie blendujemy zmrożone owoce z wodą, szczyptą soli i 3 łyżkami puree z pieczonej dyni, przyprawą korzenną i miodem na gładki krem.

    Wkładamy do pojemnika na 2 godziny, ale co pół godziny należy wymieszać lody.

    Po tym czasie lody nadają się do jedzenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy