Nalewka z Pigwy

4.45 (150 ocen)

Dobra na odporność i cholesterol

Składniki:

  • 1 kg owoców, 1 kg cukru ,70% alkohol
Wystaw ocenę:

4.45 (150 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka z pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć i osuszyć owoce pigwy ,drobno pokroić usunąć gniazda nasienne ,wrzucać do słoja warstwami przesypując cukrem.Przykryć a odstawić na trzy dni na słońcu.Następnie zalać alkoholem tak aby przykrył owoce.Szczelnie zakryć i zostawić na 4 miesiące od czasu do czasu potrząsać słojem,po upływie tego czasu przefiltrować ,rozlać do butelek zakręcić .

Porady

Najsmaczniejsza po 3 latach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować