Nalewka z malin i borówki amerykańskiej z dodatkiem miodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno słoika wsypałam 2 szklanki borówek, wlałam 2 łyżki miodu i zalałam 1 szklanką spirytusu.
Znów 2 szklanki borówek i malin, 2 łyżki miodu i 1 szklanka spirytusu
Następne 2 szklanki malin, 4 łyżki miodu i 1 szklanka spirytusu.
Zakręcić i potrząsać słoikiem, aby składniki się połączyły.
Odstawić w ciemne i w miarę chłodne miejsce.Gdy owoce będą na wierzchu dolać spirytusu, mają być poniżej alkoholu.
Odstawić na 6 tygodni. Potem przefiltrować i zlać do butelki. Odstawić na 6 tygodni.
Owoce zalać wódką i odstawić. Po 6 tygodniach owoce osączyć i połączyć płyny.
Komentarze