Nalewka z koniczyny

4.5 (164 ocen)

Korzystając z okazji, że już niedługo sezon na robienie nalewek polecam taką trochę zapomnianą, a bardzo dobrą na układ trawienny

Składniki:

  • - świeże kwiaty koniczyny czerwonej ok. 0,5 kg
    - wódka 1l
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole

Nalewka z koniczyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do umytego i osuszonego słoja włożyć koniczynę uprzednio oczyszczoną.
    Zalać wódką i zakręcić słój. Przez 6 tygodni trzymać szczelnie zamkniętą w ciepłym miejscu. Po tym okresie przefiltrować i zlać ponownie do butelek. Zakorkować i odstawić . Korzystać z dobrodziejstw natury najlepiej przez okres ok. pół roku

Porady

Nalewkę można dosłodzić miodem lub cukrem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować