Nalewka z dzikiej róży na miodzie

4.47 (192 ocen)

Doskonały smak nalewki z dzikiej róży , a miod dodaje jej delikatności

Składniki:


  • 1 kg owoców dzikiej róży (zebranych po pierwszych przymrozkach)
    0,75 litra spirytusu
    0,25 litra wódki
    0,25 litra Brendy
    0,5 litra miodu lipowego
    2 szklanki przegotowanej wody
    Kawałek laski cynamonu

Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka z dzikiej róży na miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce róży umyć, osuszyć, nakłuć widelcem. Zalać spirytusem i dodać cynamon . Odstawić na 2 miesiące, kilkakrotnie wstrząsając słojem.
    Po tym czasie nalew zlać znad owoców, owoce wycisnąć.
    Wodę schłodzoną wymieszać z miodem. Przefiltrować, połączyć z nalewem, dodać wódkę i Brendy. Wymieszać ponownie, odstawić na kilka godzin. Rozlać do butelek, odstawić w ciemne, chłodne miejsce na co najmniej 4 miesiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzika róża Miód Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować