Nalewka z czerwonych porzeczek

  • wyświetlono: 1497 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna nie tylko na zimowe wieczory

beatab9

Składniki

1 kg. porzeczek
1.5 l. spirytusu 70%
1 kg. cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Nalewka z czerwonych porzeczek

  • 1. Porzeczki oczyść, umyj, włóż do słoja i zalej spirytusem. Zostaw na miesiąc w ciepłym miejscu. Co kilka dni wstrząsaj słojem.
  • 2. Po upływie miesiąca zlej spirytus i odstaw. Porzeczki zasyp cukrem, a gdy ten się rozpuści, wlej powstały sok do spirytusu. Nalewkę odstaw na kilka dni.
  • 3. Po kilku dniach nalewkę przefiltruj i rozlej do butelek. Nalewkę można pić po upływie 3-6 miesięcy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_nalewki

Komentarze

Podobne przepisy

Nalewka

Dodane przez: 2milutka

Smorodinówka-nalewka z czarnej porzeczki

Klasyczna nalewka z czarnej porzeczki,sezon...

Nalewka z czarnej porzeczki

Dodane przez: 23ewelina

Nalewka z czarnej porzeczki

Nalewka z czarnej porzeczki jest...

Nalewka z czarnej porzeczki

Dodane przez: Beata12

Nalewka z czarnej porzeczki

Pełna aromatu delikatna nalewka

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Nalewka z burakiem czerwonym

Taka nalewka nie koniecznie każdemu...

Nalewka z czerwonych grejpfrutów

Dodane przez: KatarzynaJ

Nalewka z czerwonych grejpfrutów

Doskonale rozgrzeje w długie jesienne...

Nalewka Z Winogron Ogrodowych Czerwonych

Dodane przez: gotowanietoproste

Nalewka Z Winogron Ogrodowych Czerwonych

Winogrona to bardzo zdrowe owoce,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE