Nalewka winogronowa

4.5 (185 ocen)

  • Łatwy

Rozgrzewając nalewka, która w chłodne dni przypomni smak lata;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - winogrona jasne: 1 kilogram
    - cukier: 1 kilogram
    - wódka: 1 litr
    - goździki: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka winogronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, obrać i zasypac cukrem na 2 dni.
  • 2. Co jakis czas wstrząsać, aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie zalać wódkai dodac goździki. Odstawić na 2 tygodnie.
  • winogronówka 3. Zlac ciecz i wygnieść sok z owoców. Przefiltrowac i połaczyć ze zlanym płynem. Rozlac do butelek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować