Domowa nalewka miętowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W ogrodzie mięta ładnie obrodziła więc aż się prosi aby zachować jej smak i zapach. Przyszła mi na myśl nalewka a że wcześniej nigdy nie robiłam takiej nalewki skorzystałam z przepisów internetowych. Wyszła bardzo aromatyczna o głębokim zielonym kolorze nalewka.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Garść świeżych łodyg mięty
    1/2 l spirytusu
    750 ml wody
    30 dag cukru

Domowa nalewka miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi mięty umyć przełożyć słoja i zalać spirytusem. Słój zakręcić i wstawić na 7 dni w zaciemnione miejsce.
  • 2. Wodę z cukrem zagotować, przestudzic. Dodać do alkoholu. Alkohol przelać do butelek. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy