Nalewka malinowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nalewka z malin na grypę i przeziębienie

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • maliny - 1 kg
    spirytus - 0,5 l
    woda - 2 szkl
    cukier - 0,5 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Nalewki

Nalewka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dojrzałe umyć i przebrać, wsypać do słoja zasypać cukrem, przykryć gazą, odstawić do wypuszczenia soku na parapet na około 5 dni.
  • 2. Następnie wymieszać przegotowaną i ostudzoną wodę ze spirytusem i wlać do malin, odstawić z powrotem na parapet na 1,5 miesiąca.
  • 3. Codzienne powinno się wstrząsnąć słojem, aby cukier się rozpuścił.
    Po tym czasie odcedzić zlać do butelek i odstawić w ciemne miejsce na kilka miesięcy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Nalewka Spirytus

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować