Nalewka jeżynowa

  • wyświetlono: 566 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

naleweczka

luna19
  • 50min

Składniki

700 g jeżyn leśnych
750 ml wódki
100 ml spirytusu
300 g cukru


Sposób przygotowania przepisu:

Nalewka jeżynowa

  • 1. Maliny zalewamy wódką i spirytusem , szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 6-7 dni.
    Po tym czasie zlewamy alkohol i dodajemy cukier do malin, od czasu do czasu potrząsamy i po upływie ok 5 dni kiedy cukier się rozpuści odcedzamy owoce przez ściereczkę. Mieszamy z alkoholem. Przelewamy nalewkę do butelek i odstawiamy na jakiś czas (od kilku dni do kilku miesięcy)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Nalewka gruszkowa

Dodane przez: Smakchwili

Nalewka gruszkowa

Przygotowana teraz, będzie idealna...

nalewka morelowa

Dodane przez: bogusia82

Nalewka morelowa

Każdego lata robię nalewkę z tych...

Nalewka z rabarbaru

Dodane przez: Czarek

Nalewka z rabarbaru

Bardzo smaczna nalewka, polecam...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Nalewka lodowa

Trunek na pewno już gości u wielu...

Nalewka malinowa

Dodane przez: teresa-kr

Nalewka malinowa

Moja ulubiona nalewka , najlepsza...

Nalewka z owocu kiwi

Dodane przez: Czarek

Nalewka z owocu kiwi

Jest to nalewka zrobiona na owocach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE