PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874nalewka jagodowa z miętąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/07/nalewka-jagodowa-z-mieta.jpeg8491548http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/nalewka-jagodowa-z-mieta
1.
Jagody delikatnie umyć i zasypać w słoiku cukrem, zostawić tak na dwa dni.
Po dwóch dniach dodać wódkę 40%, spirytus i 2 gałązki świeżej mięty, delikatnie wymieszać.
Słój zakręcić i odstawić na 5 tygodni (stał w szafce kuchennej), co jakiś czas poruszałam słoikiem, nalewkę przefiltrować za pomocą sitka a później filtrów do kawy.
Odstawić w ciemne miejsce na 2-3 miesiące.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze