nalewka jagodowa z miętą

  • wyświetlono: 155 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

pyszna idealna na zimowe wieczory

45645827_1063026080558031_9140329647345500160_n (1)
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

litr jagód
1 szklanka cukru
700ml wódki 40%
250ml spirytusu 98%
2 gałązki mięty
duży słoik

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

nalewka jagodowa z miętą

  • 1. Jagody delikatnie umyć i zasypać w słoiku cukrem, zostawić tak na dwa dni.
    Po dwóch dniach dodać wódkę 40%, spirytus i 2 gałązki świeżej mięty, delikatnie wymieszać.
    Słój zakręcić i odstawić na 5 tygodni (stał w szafce kuchennej), co jakiś czas poruszałam słoikiem, nalewkę przefiltrować za pomocą sitka a później filtrów do kawy.
    Odstawić w ciemne miejsce na 2-3 miesiące.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

nalewkanalewka jagodowajagodowa z miętą
 

Komentarze

Podobne przepisy

nalewka z rajskich jabłuszek

Dodane przez: rena123

Nalewka z rajskich jabłuszek

Wyśmienita nalewka o pięknym różowym...

nalewka

Dodane przez: capri

nalewka z pigwowca

pamiętajmy, że to nie to samo co...

Nalewka z jasnych winogron

Dodane przez: kuchnia ani

Nalewka z jasnych winogron

Nalewka ma śliczny jasno - bursztynowy...

Nalewka z pigwy

Dodane przez: emalitowska

Nalewka z pigwy "Pigwówka"

Przepis na tę nalewkę z pigwy pochodzi...

Nalewka z czerwonej porzeczki.

Dodane przez: Świeca Urszula

Nalewka z czerwonej porzeczki

Polecam nalewkę z czerwonej porzeczki...

Nalewka aroniowa z miodem

Dodane przez: Paulina Nosek

Nalewka aroniowa z miodem

Cierpko - miodowa nalewka, o wspaniałym,...