nalewka jagodowa z miętą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszna idealna na zimowe wieczory

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • litr jagód
    1 szklanka cukru
    700ml wódki 40%
    250ml spirytusu 98%
    2 gałązki mięty
    duży słoik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka jagodowa z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody delikatnie umyć i zasypać w słoiku cukrem, zostawić tak na dwa dni.
    Po dwóch dniach dodać wódkę 40%, spirytus i 2 gałązki świeżej mięty, delikatnie wymieszać.
    Słój zakręcić i odstawić na 5 tygodni (stał w szafce kuchennej), co jakiś czas poruszałam słoikiem, nalewkę przefiltrować za pomocą sitka a później filtrów do kawy.
    Odstawić w ciemne miejsce na 2-3 miesiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować